Brommobiel: Mobiliteit en flexibiliteit voor iedereen - Mijnbrom!

Brommobiel: Mobiliteit en flexibiliteit voor iedereen!

Brom! is ervan overtuigd dat de brommobiel een geweldige vorm van mobiliteit is voor iedereen van 16 jaar of ouder. Met een rijbewijs categorie AM mag je de weg op en doe je direct echte rijervaring op. Ook als alternatief na de auto is de brommobiel een uitkomst. Je kunt nog overal komen op ieder gewenst moment.

MAAR WAT IS EEN BROMMOBIEL PRECIES?

Brom! legt het graag even uit; een brommobiel is een speciaal voertuig waarmee op de openbare weg gereden mag worden, indien je minimaal in het bezit bent van een AM-rijbewijs. Hoewel een 45 km auto tegenwoordig heel veel op een gewone auto lijkt, is het dat zeker niet. Een 45 km auto of minicar, zoals het ook vaak wordt genoemd, moet aan bepaalde eisen voldoen. De belangrijkste daarvan zijn:

  • Maximaal 45 km/h constructiesnelheid
  • Maximaal twee zitplaatsen
  • Maximaal 6KW vermogen voor een dieselmotor
  • Maximaal 3 meter lang
  • Maximaal 425 kilogram rijklaargewicht

En vooral dat laatste maakt het verschil met een normale auto groot. Binnen deze gewichtslimiet produceren de merken waar brom! mee samenwerkt een voertuig met alle luxe en gemak. Iedere Microcar of Ligier brommobiel is namelijk standaard voorzien van een automatische versnellingsbak. Deze is zeer makkelijk te bedienen en maakt het rijden in een 45 km auto eenvoudig en comfortabel. Ondanks de gewichtslimiet kunnen Ligier en Microcar hun minicars zelfs optioneel voorzien van een airco-systeem. Technisch is het verschil met een auto groot; er worden hele specifieke, lichte materialen toegepast om onder de limiet te blijven. Praktisch is er niet zoveel verschil; ook met een 45 km auto kom je overal waar je heen wilt en ben je van niemand afhankelijk.

duo-brommobiel-1000px

BENIEUWD WAT EEN BROMMOBIEL JOU KOST?

BENIEUWD WAT EEN BROMMOBIEL JOU KOST?

Wat kan ik met een brommobiel?

© Photo François Berrué  tel : 0609245160

Omdat een brommobiel officieel een vierwielige bromfiets is, mag er naast de bestuurder één passagier vervoerd worden. Hierdoor heeft een 45 km auto altijd een ruime kofferbak en dat maakt een 45 km auto dus ook heel praktisch. Er is altijd voldoende ruimte voor je boodschappen. Eigenlijk is een 45 km auto daarom de enige echte boodschappenauto. Eenvoudig te rijden, overzichtelijk, makkelijk te parkeren en niet duur in gebruik.

Maar ben je 16 jaar en is boodschappen doen niet je prioriteit, ook dan is een brom! een ideaal voertuig. Je kunt helemaal zelfstandig op weg, zit in vergelijking met een scooter of fiets veilig, warm en droog en je doet al echte rij ervaring op. Hiermee wordt het behalen van een autorijbewijs alleen maar makkelijker.

Dus een brommobiel is niet alleen een ideale boodschappenauto of seniorenauto. Een brommobiel geeft vrijheid. Juist ook voor iedereen die een zoon, dochter, vader of moeder overal heen moet brengen. Met een brommobiel zijn zij zelf op een veilige manier onderweg. Ook in het donker en op stille plekken. Een brommobiel van brom! is dus ook de echte familie auto!

Rijbewijs AM

Uiteraard staat veiligheid voorop. Je kunt dus niet zomaar in een brommobiel gaan rijden. Je hebt minimaal een rijbewijs nodig in de categorie AM. Indien je in het verleden een rijbewijs B of A (motor) hebt behaald, dan is deze categorie AM aan je rijbewijs toegevoegd. Je mag dus zonder problemen een 45 km auto besturen. Indien je nog geen rijbewijs hebt, dan moet er een theorie examen worden afgelegd en een praktijkexamen. Dit laatste examen kan specifiek voor een brommobiel gedaan worden, maar kan ook op een bromfiets worden afgenomen.

brom-hoe-het-werkt-2

En nu?

Bij brom! kun je een brommobiel kopen, maar als je liever per maand betaalt kun je ook een abonnement afsluiten. In de showroom kun je onze verschillende modellen bekijken. Een keer proberen hoe het rijdt? Kom dan langs bij een van onze brom!-Experts. Weet je niet zeker of je liever koopt of een abonnement afsluit? Wij geven je hier graag advies over!

WIL IK KOPEN OF EEN ABONNEMENT?

WIL IK KOPEN OF EEN ABONNEMENT?