Veiligheid

Het Nederlandse verkeer wordt steeds drukker met steeds meer soorten weggebruikers. Veiligheid voor de inzittenden is dus een speerpunt bij de ontwikkeling van nieuwe AIXAM brommobielen. AIXAM, al 30 jaar marktleider in voertuigen zonder autorijbewijs, construeert brommobielen met een hoge veiligheidstandaard.

Het concept is gebaseerd op het samenvoegen van materialen en technologie ten behoeve van optimale veiligheid voor bestuurder en passagier.

Bij AIXAM is veiligheid een onderdeel van het productieproces. Er wordt gebruik gemaakt van materialen die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Tevens is AIXAM de enige fabrikant die deel heeft genomen aan de CERAM UTEC crash tests. Op basis van deze tests is de kooiconstructie ontwikkeld voor uw veiligheid.

Voor veiligheid onder alle omstandigheden biedt AIXAM een ABS-remsysteem. In het geval van een noodstop voorkomt ABS het blokkeren van de wielen, waardoor u in staat bent maximale bestuurbaarheid van uw AIXAM te behouden. Wel zo veilig!

Aixam veiligheid

01 VEILIGHEIDSKOOI
Het ontwerp is specifiek aangepast aan het voertuig, waardoor de voorruit en het dak rechtstreeks op de veiligheidskooi kunnen worden geplakt, waardoor de stijfheid van de carrosserie toeneemt en de inzittenden beter worden beschermd.

02 VERSTERKING PORTIEREN
De dwarsbalken beschermen inzittenden in het geval van een aanrijding.

03 ZIJFRAMES
Het onderstel van de carrosserie is versterkt om vervorming van het geraamte te voorkomen, waardoor een veiligheidskooi wordt gecreëerd die de inzittenden beschermd.

04 GROTE BUITENSPIEGELS
Grote gebogen spiegels minimaliseren dode hoeken.
De geïntegreerde knipperlichten maken manoeuvres nog veiliger.

05 CENTRALE TUNNEL
Versterkt het chassis en beschermd de inzittenden.

06 X-REM SYSTEEM
Dit is het meest stabiele en veilige systeem op de markt van brommobielen. Het vereist minder inspanning op het pedaal en remt daardoor beter

07 FRAME IN HTSS
De voorste wieg en poten zijn gemaakt van hoogwaardig elastisch staal, voor het verkrijgen van een zeer hoge weerstand om de inzittenden te beschermen terwijl ze de massa verminderen.

08 CARROSSERIE IN KLEUR
Thermogevormd, dempt en absorbeert de energie van lichte schokken.

09 PANORAMISCH ZICHT
De grote ramen van uw AIXAM zorgen voor uitzonderlijk zicht en verkleinen de dode hoeken.

10 VEILIGHEIDSGORDELS
De veiligheidsgordels worden getest met een volle lading, onderworpen aan een trekkracht van 5,4 ton, die tweemaal zo hoog is als door de wetgeving wordt opgelegd (2,7 ton).
Deze tests komen overeen met 36 keer het gemiddelde gewicht van elke berijder.

KIES VOOR BROM!

”Kiezen voor brom! is niet alleen de beste manier om de betrouwbaarheid van je brommobiel te bewaken, maar ook de veiligste manier om op pad te gaan.”

REPARATIE EN ONDERHOUD

De betrouwbaarheid van Microcar en Liger is bijna spreekwoordelijk. Toch kan er altijd iets kapot gaan. Sommige onderdelen van een brommobiel hebben door hun functie nu eenmaal niet het eeuwige leven. Raakt er een onderdeel defect in je brommobiel, dan geldt er maar één goed advies. Ga naar jouw brom! expert, dan ben je er zeker van dat het betreffende onderdeel wordt vervangen door een nieuw origineel onderdeel. Met dezelfde duurzame kwaliteit als de rest van je brommobiel.

Schade? Dat kan iedereen overkomen

Een paaltje dat je over het hoofd zag, een glijpartij op een gladde weg, een steentje tegen je voorruit, of een mede weggebruiker die jou niet zag. Autoschade is nooit leuk, maar zelfs in zo’n geval kun je terugvallen op het advies en begeleiding van de brom! specialisten.

Deskundig autoschadeherstel is vakwerk. En maatwerk. Elke schade is weer anders. Daarom dient elke schade aan je brommobiel te worden hersteld door deskundige vakmensen. Bij jouw brom! specialist ben je niet alleen verzekerd van service, maar ook van deskundigheid. Je weet zeker dat ter vervanging uitsluitend originele Microcar en Ligier onderdelen worden gebruikt. Alleen op die manier blijft de kwaliteit van je brommobiel gegarandeerd.

Mobiliteitservice

Elke eigenaar van een nieuwe Microcar of Ligier krijgt gratis pechhulp, gedurende de garantieperiode, via onze Mobiliteitservice. Mocht je met pech komen te staan (ook geldig in je woonplaats), dan bel je met de Mobiliteitservice. Binnen een half uur is een specialist ter plaatse. Mocht jouw brommobiel niet ter plaatse gerepareerd kunnen worden, dan wordt deze gratis naar de brom! specialist van jouw keuze afgesleept en daar vervolgens gerepareerd.

Leasen

Geen onverwachte kosten? Eenvoudig via mijnbrom.

Contact

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.