Hoe werkt het mijnbrom abonnement? - Mijnbrom!

Ligier,
een Frans automerk
met Formule 1 DNA

Ligier: Sportief of Elegant

Stel dat je altijd auto hebt gereden maar binnenkort wordt je rijbewijs misschien niet verlengt. Dan is er toch een oplossing: een Ligier brommobiel. Stel dat je bijna 16 bent en eigenlijk gewoon liever zelfstandig op weg wil? Het kan met een brommobiel van Ligier. Wat de situatie ook is, een brommobiel van Ligier is het alternatief. Indien het B rijbewijs niet meer wordt verlengd houdt je altijd je AM-rijbewijs. Dit is het bromfiets rijbewijs en daarmee mag je ook in een brommobiel rijden. Je kunt dus gewoon de weg op. Je kunt overal naar toe, op ieder gewenst moment. Je bent veilig en comfortabel onderweg en dat helemaal zelfstandig en onafhankelijk. Een Ligier maakt het mogelijk en je kunt ook nog kiezen voor een hele sportieve of juist heel elegante uitvoering. Brom! is er gewoonweg van overtuigd dat een Ligier brommobiel de perfecte vorm van mobiliteit is voor iedereen van 16 jaar of ouder. Er is altijd een Ligier die bij je past.

Verstandige keuze, goede investering

Een brommobiel moet voldoen aan speciale regelgeving. En hoewel een Ligier dus gewoon wel heel veel op een normale personenauto lijkt, is het dat niet. Een brommobiel mag bijvoorbeeld maximaal maar 420 kilo wegen. Er worden daarom speciale lichtgewicht materialen en hoogwaardige techniek gebruikt. Ook is een Ligier altijd uitgerust met een automatische versnellingsbak. Daarom kost een brommobiel niet minder dan een kleine personenauto. Maar het voordeel is dat de gebruikskosten veel lager zijn. Je betaald geen wegenbelasting en door de superzuinige en schone dieselmotor heb je weinig brandstofkosten. En door de speciale materialen en complete uitvoering heeft Ligier een lange levensduur en hoge restwaarde.

Comfort

Ligier is het topmerk van brom! en levert gewoon de meest comfortabele brommobiel. Of u nu kiest voor de sportieve of luxe variant, een Ligier maakt gebruik van de speciaal voor de brommobiel ontwikkelde Lombardini DCI motoren. En alleen bij de merken van de Ligier-Group worden deze ook uitgerust met het Easy Park System. Het voordeel van de DCI motor is de trillingvrije loop. Hierdoor is Ligier de stilste brommobiel op de markt. Het Easy Park System zorgt voor een soort kruipneiging als je de rem van de brommobiel loslaat. Wegrijden gaat dus zonder gas te hoeven geven. Parkeren doe je dus met alleen het rempedaal te bedienen en wegrijden uit een parkeergarage gaat ook bijna vanzelf.

Veiligheid

Het Nederlandse verkeer wordt steeds drukker met steeds meer soorten weggebruikers. Veiligheid voor de inzittenden is dus een speerpunt bij de ontwikkeling van nieuwe Ligier brommobielen. Het beste is natuurlijk een ongeval te voorkomen; Ligier geeft de brommobielen daarom schijfremmen voor- en achter. Dit garandeert een optimale werking van het remsysteem. Zien en gezien worden is daarvoor ook belangrijk; om gezien te worden heeft elke Ligier standaard dagrijverlichting, om zelf alles goed te kunnen blijven zien in het donker zijn de koplampen uitgerust met een speciale techniek om het zogenaamde “zwarte gat” dat kan ontstaan bij het overschakelen van grootlicht naar dimlicht niet meer voorkomt. Mocht onverhoopt toch een aanrijding niet te voorkomen zijn dan ben je optimaal beschermd door de stevige kooiconstructie, de verstevigde vloer van de kofferbak en de extra verstevigingsbalken in de portieren.

GEWOONWEG EENVOUDIG

GEWOONWEG EENVOUDIG

Service

Brom! levert iedere Ligier via het landelijk netwerk van brom!-Experts. De brom!-Expert is de echte specialist en altijd op de hoogte van alles wat met deze speciale voertuigen te maken heeft. Doordat de brom!-Expert altijd originele onderdelen gebruikt blijft de brommobiel in optimale conditie en behoudt een hoge restwaarde. Na aflevering heeft de Ligier twee jaar volledige fabrieksgarantie en heb je recht op twee jaar pechservice. Zeven dagen in de week en 24 uur per dag wordt u bij pech geholpen, ook in je eigen woonplaats en zelfs bij een lekke band.

Duurzaam op weg

Dankzij de speciale, lichtgewicht materialen die Ligier gebruikt bij de productie van brommobielen heeft ieder voertuig een lange levensduur en is daardoor gewoon weinig milieubelastend. Ook zijn grote delen van de carrosserie recyclebaar. Onze Ligiers zijn uitgerust met de superzuinige Lombardini motor die altijd aan de strengste milieu normering voor brommobielen voldoet. In de milieuzones van de meeste Europese steden zijn brommobielen daarom ook gewoon toegestaan.