Hoe werkt het mijnbrom abonnement? - Mijnbrom!

Over de Lombardini “New Generation DCI” motor

brom! levert alleen de Microcar en Ligier brommobielen. Onze merken maken gebruik van de speciaal voor de brommobiel ontwikkelde Lombardini DCI motoren. En exclusief voor Microcar en Ligier worden de motoren uitgerust met het Easy Park System. Hiermee rijd je heel makkelijk weg en parkeer je heel makkelijk in. Bij brommobielen zonder dit systeem moet je eerst gas geven voordat het voertuig in beweging komt. Met het Easy Park System gaat dit vanzelf en hebben de Ligier en Microcar brommobielen een soort kruipneiging als je de rem loslaat. Wegrijden gaat dus vanzelf zonder schokken en parkeren doe je ook gemakkelijk door gebruik te maken van alleen het rempedaal.

Maar er is meer; de 2 cilinder dieselmotor “New Generation DCI” voldoet natuurlijk aan de laatste milieunorm en heeft een maximaal vermogen van 6KW. Maar wat veel belangrijker is dan het maximaal vermogen is het koppel, de trekkracht, van de motor. En daarin blinkt deze “New Generation DCI” echt uit. Het hoogste koppel is maar liefst 25 Nm bij 2.000 toeren per minuut en tussen 1.700 toeren en 2.700 toeren is er altijd minimaal 21 Nm beschikbaar.

dci-motor

De pluspunten van de New Generation Lombardini DCI motor

  • De motor met het hoogste koppel over een breed toerenbereik.
  • een constant vermogen onder alle omstandigheden.
  • Betere gewichtsverdeling door een aluminium motorblok
  • Alleen bij Microcar en Ligier met het Easy Park System

Meer voordelen

En daarmee hebben we nog lang niet alle voordelen van deze motor vermeld. Door gebruik te maken van aluminium is het motorblok veel lichter dan zijn soortgenoten. De betere gewichtsverdeling die hierdoor mogelijk is, geeft een veel betere wegligging en dus meer rijplezier. Als laatste en zeker niet onbelangrijkste voordeel moet de directe inspuiting met common-rail techniek vermeld worden. Hierdoor kan een constant vermogen geleverd worden onder alle omstandigheden. Dus ook met ingeschakelde airconditioning of bij bergop of bergaf rijden. En dat laatste kun je in Nederland goed vergelijken met een parkeergarage in- of uitrijden. Dit gaat met de New Generation DCI gewoonweg heel gemakkelijk. Een veilig gevoel!

Al deze eigenschappen hebben als resultaat dat de Microcar en Ligier modellen gewoon de fijnst rijdende brommobielen op de markt zijn. Niet alleen wat betreft comfort, hoog koppel en laag motorgewicht, maar ook wat betreft gemak, constant vermogen en Easy Park System.

motorblok

BENIEUWD WAT EEN BROMMOBIEL JOU KOST?

BENIEUWD WAT EEN BROMMOBIEL JOU KOST?