Uitvoeringen en specificaties nieuwe M.GO - Mijnbrom

Uitvoeringen en specificaties nieuwe M.GO

 In Microcar, Nieuws

Na precies 2 jaar is het tijd voor een nieuwe Microcar M.GO. Dit is inmiddels de 4e generatie van deze uiterst succesvolle brommobiel die nog steeds het meest verkochte model op de Nederlandse markt is.
Kort samengevat wordt deze verbeterde M.GO gekenmerkt door het volgende: 

 1. Meer kofferruimte
 2. Groter dashboard
 3. Opvallend beter

prem-blauwprem-zilver
1) Met ingang van 2017 zijn de brommobiel fabrikanten gebonden aan een maximale voertuiglengte van 3 meter. Binnen deze beperking heeft Microcar toch weer een grotere kofferruimte kunnen realiseren. Door de laadvloer iets dichter naar de stoelen te laten doorlopen en de vloerbedekking iets verder naar achteren te laten doorlopen heeft de kofferruimte nu de volgende afmetingen

 • Lengte: 910 mm
 • Breedte: 400 mm
 • Hoogte: 050 mm

int6
2) Het dashboard van de nieuwe M.GO is wellicht de grootste verandering. Mooiere klokken, meer opbergmogelijkheden en de ventilatie openingen zijn weer naar de zijkanten verplaatst. Standaard wordt de M.GO Premium en Highland uitgerust met een Pioneer radio CD. De nieuwe lay-out van het dasboard maakt het nu ook mogelijk een Dubbel Din radio te monteren. Af fabriek is er nu ook een Pioneer Multimedia systeem in combinatie met achteruitrijcamera leverbaar.
3) Aan de buitenzijde valt de extra grille in de motorkap het meest op. In combinatie met de donkere reflectoren in de koplampen geeft dit een meer volwassen uiterlijk. 
prem-pearlhigh-pearl
Modellengamma
Het modellengamma wordt op een aantal punten gewijzigd. Met de introductie van de M.GO Initial komt er een nieuwe basisversie onder de Dynamic. De Initial wordt alleen geleverd in de kleur wit in combinatie met de Progress motor. Ondanks dat het hier om een basisversie gaat beschikt deze uitvoering al over electrische raambediening, een 12 volt aansluiting, wieldoppen en achterruitverwarming. De productie van dit type begint in januari 2017.
De M.GO Dynamic krijgt een kleine upgrade en beschikt in het nieuwe model nu ook over centrale portiervergrendeling met afstandbediening en stoelen met verstelbare rugleuning. Ook krijgt dit type een inklapbare sleutel.
De M.GO Premium krijgt de chroom details (dakrailing, achterlichten, spiegelkappen en ondergrille) nu standaard. Het zwarte dak wordt net als bij Ligier een optie. De Premium Plus uitvoering verdwijnt daarom uit het leveringsprogramma.
De specificaties van de M.GO Highland en M.GO Highland X veranderen niet. Uiteraard profiteren deze uitvoeringen wel van de hiervoor beschreven algemene verbeteringen.
high-roodhl-brons
Kleuren
Ook een kleine aanpassing in leverbare kleuren. Zoals vermeld wordt de Initial alleen in Wit leverbaar. De Highland X heeft met Toledo rood, Bronze (bruin) en Pearlwhite drie kleuren. De Dynamic en Premium worden leverbaar in zeven kleuren. Toledo rood, Bronze, Pearlwhite, Zwart, Zilvergrijs en Graphitgrijs waren al leverbaar. Blue Ardoise verdwijnt uit het M.GO programma en wordt vervangen door Donkerblauw zoals bekend van de Blueline modellen.
Prijzen

 • M.GO Initial Progress: €   9.995,-
 • M.GO Dynamc Progress: € 10.895,-
 • M.GO Dynamic DCI-eps: € 11.995,-
 • M.GO Premium DCI-eps: € 13.295,-
 • M.GO Premium Highland DCI-eps: € 13.845,-
 • M.GO Highland X DCI-eps: € 13.995,-

Opties:

 • Airco (alleen bij DCI-eps): € 1.400,-
 • Dubbel DIN Multimedia met achteruitrijcamera (geen extra of andere speakers): € 550,-
 • Colorline (zwart dak, alleen bij Dynamic en Premium): € 300,-
 • Airbag: € 295,-