Brommobiel rijbewijs - Mijnbrom

Brommobiel rijbewijs

Wil jij een brommobiel rijbewijs halen om te kunnen rijden in een brommobiel? Je kunt dit examen doen op een bromfiets, dan ga je rijden op de openbare weg. Je kunt er ook voor kiezen in de brommobiel examen te doen, dandoe je een aantal praktijkoefeningen op een afgesloten terrein. Heb je het examen behaald op een bromfiets dan mag je ook in een brommobiel rijden, heb je examen gedaan in een brommobiel dan mag je niet op een bromfiets rijden. Maar daar is ook eigenlijk geen reden voor! In een brommobiel zit je veilig, warm en droog.

In het geval dat je al jaren rij ervaring hebt en om medische redenen wordt het B of A rijbewijs niet verlengd bij de rijbewijskeuring, dan behoud je wel het AM rijbewijs. Je kunt dus probleemloos verder in een 45 km auto. En dat is niet gek, een brommobiel rijdt slechts 45 kilometer per uur en is super eenvoudig te bedienen. Maar waarom wachten tot de rijbewijskeuring die je vanaf een leeftijd van 75 jaar om de 5 jaar moet ondergaan? Indien je toch niet meer op de snelweg rijdt maar alleen nog in de eigen omgeving, is een brommobiel het alternatief. Stap gewoon tijdig over! Je bespaart ook nog de wegenbelasting van je huidige auto. Die hoeft voor een brommobiel niet betaald te worden en ook de brandstofkosten zijn minimaal.

Heb je al een rijbewijs B of A gehad en is deze na 1 juli 1985 verlopen, dan kan op het gemeentehuis een rijbewijs AM aangevraagd worden zonder eerst examen te hoeven doen. Heb je al een tijd niet gereden is het natuurlijk wel verstandig een aantal rijlessen te nemen om aan het huidige verkeer te kunnen wennen.

BEKIJK ONZE MODELLEN

BEKIJK ONZE MODELLEN